Bijhouden van uw kilometerregistratie met track en trace systeem

Kilometerregistratie. Het is een van de dingen waar je als ondernemer of zakelijke rijder eigenlijk zo min mogelijk tijd aan kwijt wilt zijn, maar wel vreselijk belangrijk is als je geen bijtelling wilt betalen. Of onmisbaar wanneer je je kilometers wilt declareren of moet doorcalculeren. Waar veel bestuurders niet van op de hoogte zijn, is dat een goed track en trace systeem niet alleen helpt bij het terugvinden van uw waardevolle voertuig, maar dat het ook een sluitende kilometerregistratie bijhoudt. We duiken erin.

 

Track en trace systeem

Ieder voertuig loopt het risico om te worden gestolen. En om dat te voorkomen wordt er steeds vaker een track en trace systeem ingebouwd. Een kastje dat aan de hand van GPS een locatie weet te bepalen en aan de hand van een ingebouwde simkaart de locaties verstuurt. Ideaal omdat u niet altijd in de buurt van uw auto, busje of bestelwagen bent. En in het geval van sabotage en diefstal wordt u ook direct op de hoogte gebracht. Ideaal dus.

 

Kilometerregistratie

Op het moment dat het track en trace systeem geïnstalleerd is, worden alle coördinaten gemeten. En het kilometerregistratiesysteem maakt er vervolgens ritten van, met start- en stopadressen, postcodes, plaatsen en kilometerstanden. Omdat de Belastingdienst vraagt om een sluitende kilometerregistratie, kun je aan de hand van het systeem automatisch een export downloaden en aanleveren. Let ook op dat u een systeem met keurmerk aanschaft, waarmee u een vereenvoudigde controle krijgt.

 

GPS tracking

De techniek achter dit alles? GPS. Satellieten die om de wereld draaien bepalen met elkaar de locatie van de GPS tracker in uw auto. Hoe meer satellieten er verbonden zijn, hoe preciezer de locatie kan worden bepaald. Het mooie is dat u altijd voldoende ontvangst heeft om te bepalen waar u start en stopt, en exact uw kilometers te registeren. Bovendien zorgt de integratie van een 4G datasimkaart in het track en trace systeem ervoor dat de verzamelde locatiegegevens veilig worden verzonden naar een beveiligd online account. Dit waarborgt niet alleen de vertrouwelijkheid van de gegevens, maar biedt ook eigenaren de mogelijkheid om op elk gewenst moment toegang te krijgen tot deze informatie, waardoor ze volledige controle hebben over hun voertuigvloot.

https://www.trackjackeurope.com/kilometerregistratie/